14 september 2022

Wat is jouw beeld van dementie?

2022-09-14 11:22:00

Wat is jouw beeld van dementie?

14 september 2022

Als dementie geen woord was, maar een foto. Wat zou er dan volgens jou op die foto staan?

Veel mensen zijn bang om ooit dementie te krijgen. Deze angst staat de gezondheid en welzijn van mensen met en zonder dementie in de weg, en bepaalt hoe anderen omgaan met mensen met dementie. Nemen zij bijvoorbeeld afstand of creëren zij juist mogelijkheden om mensen met dementie te laten meedoen?

Voor het onderzoeksproject VRbeelding willen we samen met jou in beeld brengen hoe de maatschappij tegen leven met dementie aankijkt. Met dit onderzoeksproject willen we tot een volledig beeld van dementie komen. Uiteindelijk willen we daarmee mensen met dementie beter kunnen ondersteunen in het goede leven dat met deze ziekte vaak nog mogelijk is.

Wat is jouw beeld van dementie? Deel het met ons via een foto of beeld met een toelichting of bijschrift. Jouw beeld mag en kan alles zijn: zelfgemaakt, gemaakt door een bekende of van internet. Een echte foto, maar ook een voorwerp dat symbool staat voor dementie. Stuur het in via de volgende link: Inzendingsformulier Beeld van dementie.

VRbeelding is een goed voorbeeld van citizen science; onderzoek mèt burgers. Wij doen mee vanuit Netwerk Dementie Drenthe. Doe jij ook mee?

Meer weten? Zie: Beelden van goed leven met dementie via Virtual Reality | Health~Holland (health-holland.com)

Of neem contact op met Rika Roffelsen, coördinator van het netwerk dementie Drenthe.netwerk@dementiedrenthe.nl of 06-21100235

De projectleider is Franka Bakker, lectoraat Goed Leven met Dementie, fc.bakker@windesheim.nl, hogeschool Windesheim.

Onze nieuwsbrief ontvangen?