In uw buurt

Jungheimercafé

Op dinsdag 17 oktober gaat het allereerste Jungheimercafé van start in Meppel. Een Jungheimercafé is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor jonge mensen met dementie, hun partners en mantelzorgers.

Dit initiatief is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Alzheimer Nederland en de Werkgroep Dementie op Jonge Leeftijd in Drenthe, waar Noorderboog deel van uitmaakt. Vervolgens hebben Noorderboog en Café Restaurant ‘Herberg het Plein’ de handen ineengeslagen om het Jungheimercafé te realiseren.

Vanaf 17 oktober, en vervolgens elke derde dinsdag van de maand, krijgen mensen met (een vermoeden van) dementie op jonge leeftijd en hun naasten de kans om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten. Deze bijeenkomsten bieden de gelegenheid om ervaringen te delen en waardevolle informatie te krijgen over de hersenaandoening dementie. Tijdens deze bijeenkomsten zal een gespreksleider aanwezig zijn.

Wil je meer informatie?

Mensen die meer willen weten, kunnen contact opnemen met Nanja van den Berg, casemanager voor jonge mensen met dementie bij Noorderboog, via telefoonnummer (06) 83 17 75 57. Kijk via onderstaande button ook op de site van Noorderboog voor meer informatie.